• 100D: Mijn favoriete ding

  100D staat voor een reeks portretten van mensen met hun favoriete Ding. Het project begon in 2016 naar aanleiding van de manifestatie Kunst aan de Ee (2016). In 2023 is het voltooid. Veel Woudsenders en oud-Woudsenders werkten eraan mee. Daarom is het ook extra leuk dat de gehele serie te zien zal zijn op de manifestatie Woudsend Kunstmoment 2023.

  Woudsend Kunstmoment vindt plaats op de laatste zondagmiddag van de maanden april t/m september 2023, van 13:00 t/m 17:00 uur: zondag 30 april, 28 mei, 25 juni, 30 juli, 27 aug en 24 september. Op acht locaties in het dorp kun je werk van de deelnemende kunstenaars bekijken. Allemaal op loopafstand, de meeste bij het haventje. D100 vindt u in Jeugdhonk ’t Joo (bij dorpshuis De Driuwpolle), Lijnbaan 15, Woudsend. D100.

  lees verder

 • Hout

  Iedereen moet een hobby hebben. Mijn hobby heet Hout.
  lees verder

 • Dier&Dicht Kalender

  De Dier&Dicht kalender (met Dier&Gedichten) was een samenwerkingsproject van Bernard Dijkzeul en Hannah van Herk. Het tastbaar resultaat hiervan: een fraaie kalender. De Dierengedichten zijn als blogposts verschenen (zie de links onderaan deze pagina).

  Over ons:
  Hannah maakt graag foto's van dieren, vooral als ze bij haar in de buurt wonen.

  Bernard - inmiddels 96 - was altijd al heel goed met woorden. Hij lost elke dag een cryptogram op. Daarnaast houdt hij de kranten bij, is hij dol op lekker eten (denk: Franse keuken), rookt hij graag een sigaartje en is hij regelmatig in de sportschool te vinden.  En dan heeft hij ook nog tijd voor gedichten bij voorkeur van het lichtere genre.

  lees verder

 • Atlas der Neederlanden

  De restauratie van een verzameling landkaarten van Nederland, ingebonden in een aantal boeken in het begin van de 19e eeuw, (maar een aantal van de kaarten zijn veel ouder), in bezit van de Universiteit van Amsterdam.
  lees verder