100D staat voor een reeks portretten van mensen met hun favoriete Ding. Het project begon in 2016 naar aanleiding van de manifestatie Kunst aan de Ee (2016). In 2023 is het voltooid. Veel Woudsenders en oud-Woudsenders werkten eraan mee. Daarom is het ook extra leuk dat de gehele serie te zien zal zijn op de manifestatie Woudsend Kunstmoment 2023.

Woudsend Kunstmoment vindt plaats op de laatste zondagmiddag van de maanden april t/m september 2023, van 13:00 t/m 17:00 uur: zondag 30 april, 28 mei, 25 juni, 30 juli, 27 aug en 24 september. Op acht locaties in het dorp kun je werk van de deelnemende kunstenaars bekijken. Allemaal op loopafstand, de meeste bij het haventje. D100 vindt u in Jeugdhonk ’t Joo (bij dorpshuis De Driuwpolle), Lijnbaan 15, Woudsend. D100.

Het Ding is praktisch, artistiek of ambachtelijk, zelf gemaakt of geërfd. Het staat voor triomf, passie, gemak. Of is een herinnering aan een gelukkige of moeilijke periode.

Het Ding heeft vele vormen, maar hun eigenaars hebben iets gemeen: ze stralen: ‘Dit is mijn favoriete ding.’Ook als dat volgende week misschien weer anders is.

Een kleine selectie uit de portretten (wordt af en toe gewisseld):

 

Hieronder zie je de Blog entries over dit project.

  • 100D. It giet oan!

    'Mogen er alleen mensen meedoen?' vraag Marleen. Dat is echt weer zo'n Marleen-vraag. 'Eh, ja,' zeg ik, 'maar waarom weet ik eigenlijk niet.' Marleens vraag…lees verder

  • 100D: project weer opgepakt.

    Vijf jaar geleden begon ik een project: 100 mensen fotograferen met hun favoriete ding. Aanleiding was de manifestatie "Kunst aan de Ee" georganiseerd door Iris te Cate. Het was enorm leuk en inspirerend. Vooral maakte ik portretten om te laten zien wat de bedoeling was en tijdens de manifestatie kwamen daar nog veel portretten bij van bezoekers die hun favoriete ding hadden meegenomen. lees verder