Vier van de zes Van der Hoeven-kinderen staan erop, twee ontbreken: Willy (mijn moeder) was onderweg maar nog niet geboren en van Adriaan (de jongste van de zes) ontbreekt nog ieder spoor.
Deze foto moet rond 1920 genomen in de huiskamer in de Majubastraat (Transvaalbuurt) in Amsterdam, want het meisje rechts is nu 91 en heet al jaren Katja en Wim (links) mist een voortandje – hij is aan het wisselen en is dus een jaar of 6, 7.
Fotograaf was waarschijnlijk oom Jaap (Duijker) die de kinderen van zijn zuster op de gevoelige plaat vastlegde – volgens de meneer van de fotozaak die het negatief heeft gescand is het bijzonder dat-ie thuis werd genomen. De meeste foto’s op glasnegatieven zijn in een fotostudio gemaakt. Oom Jaap hoorde bij de wat meer welgestelde tak van de familie en hij kon zich zo’n camera veroorloven.
De glasplaat komt uit de nalatenschap van Wim – en is zo in Kockengen terecht gekomen bij zijn dochter Willie. (De naam Willem/Willemina was enkele generaties erg populair in de familie).