#PakDieTak!

Ik ben ontzettend goed in #Wacht.
Ik ben zelfs beter in #Wacht dan in #EvenOppassen. Maar ik ben ook erg goed in #EvenOppassen, vooral op paarden. Niemand kan zo goed #EvenOppassen op paarden als ik. Ik hoef geen riante huiskamer want ik heb een garage. Ik hoef geen bed want ik heb een stretcher. En ik zit al helemaal niet te wachten op een hoekbank met tv. Dat komt omdat ik heel goed ben in #LetOp!, zo goed dat ik niet níet kan opletten. Vooral op harde geluiden, gepiep, geschreeuw en gillende autobanden. Dan maar liever Heel Holland Bakt want daar gebeurt tenminste niets.

Denk niet dat ik saai ben; ik ben bijvoorbeeld ook heel erg goed in spelen. Toen ik nog heel klein was, heb ik #PakDieTak! geleerd. Welke tak? De tak die ik kies: dik, dun, hard, fliebelig, hout, stro, riet; heel goed zichtbaar of bijna niet. Ja, ik ben ook heel goed in dichten.

#PakDieTak! speel je het beste met z’n tweeën. Ik nodig dan ook altijd iemand uit om mee te spelen. Maakt niet uit wie, ik discrimineer niet. Ik win toch altijd. Een mens denkt meestal dat #PakDieTak! betekent dat ik een weggegooide tak ga terugbrengen. Waar zit daar de uitdaging? Bij het échte #PakDieTak! gaat het erom wie de tak het eerste van de grond grist. Omdat mensen te dom zijn om hun grijporgaan dicht bij de grond te houden, zijn ze altijd te laat. Ik zou wel de hele dag #PakDieTak! kunnen spelen.

Maar dan wordt het buiten donker en ik moet mee naar de huiskamer, tv kijken. Nu Heel Holland Bakt is afgelopen, kijken we naar Border Control Australia (tenslotte ben ik een halve Border Collie) en – #LetOp! – daar gebeurt eigenlijk ook niets, Dan mag ik weer naar de beste plek: mijn stretcher onder de werkbank in de garage. Morgen ga ik weer #EvenOppassen op de paarden. Tot die tijd #LekkerSlapen. Daar ben ik ontzettend goed in. Het wordt vanzelf weer licht. Had ik trouwens al verteld dat ik ook ontzettend goed ben in #Wacht? Ik ben zelfs beter in #Wacht dan in #EvenOppassen.

3 reacties

  1. Aadiahh

    Wat ontzettend leuk! Leuk stukje en geweldige foto's.

  2. SprekendvanSteensel

    Haha hoe herkenbaar beeldend #Hvanherk!

  3. Tineke/Tamar

    Wat een leuk verhaal Hannie #Hvanherk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© 2022 Hannah van Herk

Boven ↑