Ik Ga Waterskien

Mijn moeder in de kamer met de nieuwste aanwinst. Of motormuis gaat rijden op een Harley. Maar dit is geen Harley maar een ‘Sara 3000’ (‘Sara 2000’ is zoooo pre-milennium) is in hip lila en 1 persoon kan ‘m bedienen. We beginnen echt een indrukwekkend wagenpark bij elkaar te sprokkelen.

Mijn moeder – die zich ooit schaamde voor haar stok en daar pas mee ophield toen ze zich schaamde voor haar rollator, waar ze pas mee ophield toen ze zich schaamde voor haar rolstoel, blijft er nu stoicijns onder. ‘Ik ga waterskieën,’ zegt ze, en zet zich schrap.Om de ruggen van het verplegend personeel te sparen is het verrijdbare apparaat in de douche gestald. Daar wordt het vandaan getoverd om  mijn moeder in een handomdraai uit haar dagelijkse stoel te tillen.

Het oogt een beetje als een fitness apparaat vind ik, maar mijn vader heeft het apparaat ‘de olifant’ gedoopt.
‘Er zit geen slurf aan,’ zeg ik. Dan is het nog eerder een edelhert. Maar het apparaat heet nu ‘de olifant’ en dat gaat zo blijven.

 

1 reactie

  1. Bart:

    Ziet er mooi uit, zeg!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© 2022 Hannah van Herk

Boven ↑