Tante Zoekt Kat

Boer zoekt vrouw, tante zoekt kat – het is druk op de relatiemarkt. Zo’n vrouw valt nog wel te vinden. Maar een geschikte kat kun je niet zomaar uit het asiel losweken. Eerst moest T.Katja van het asiel een allergietest doen, omdat wij ons bij het eerste bezoek hadden laten ontvallen dat T.Katja ooit allergisch was voor katten.

Een tweede keer gingen we bij een opvangadres kijken naar een kat die als ‘oud doch vitaal’ was omschreven, maar meer een verpleegtehuisgeval bleek te zijn, dat 23 uur per dag lag te slapen en de eigen vacht niet meer schoon kon houden. Geloof nooit zonder meer wat er over de kat in de profielschets staat.

De derde keer had T.Katja haar nichtjes P & H op pad gestuurd. ‘Kiezen jullie maar.’ Gewapend met een longlist van kandidaten (uit de internet-database van het asiel) gingen wij naar het asiel aan de Ookmeerweg. Wij keken en keurden katten. Twee kordate asielpoezenoppassers in het asiel belichtten de karakters van de katten op onze lijst. Wij schrapten rigoreus. En passant lieten wij ons ontvallen dat de kat niet voor ons was. Dat speet de kordaatste poezendame zeer, maar dan konden wij geen kat meenemen.

Nu heeft T.Katja een shortlist met drie kandidaten. Elke kat heeft z’n sterke en minder sterke kanten. Ik aarzel tussen Tukje en Bello. Nicht Paulien gaat voor Tukje. Tante K. zal de knoop doorhakken. Eerst nog een nachtje over slapen.

3 reacties

 1. Anoniem

  BELLO kijkt helder uit de ogen en is onweerstaanbaar & uniek in die zwart-witverdeling. Kan me bijna geen minpunt bij Bello voorstellen.

  Ludovico

 2. Anoniem

  PS. Enige minpunt zou de naam zijn, meer een hondenaam.

  L

 3. Lucie

  Ik vind Tukje het leukst. Het liefst. Misschien omdat ze het meest op Vespa lijkt… En Tukje is wel een heel goede naam!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2022 Hannah van Herk

Boven ↑