Chucky kampioen!

Het was een lange dag. Chucky werd vanmiddag uitgeroepen tot de mooiste castraatkater van de Burmezenmiddag 2011.
(“De beste straatkater? “Nee, ca-straat kater. Een jeweetwelkat. Dat is ook een kat-egorie voor bekroning. Kijk maar in de kat-alogus.” )

Chick kreeg niet het predikaat ‘excellent’ maar ‘uitmuntend’, want de bovenkant van haar schedeltje is iets te plat, haar neus heeft een dopje (net als Pipo?) en haar snoetje is iets te donker. Dat ze dan toch nog als ‘uitmuntend 1’ gekwalificeerd wordt is voor gewone stervelingen moeilijk navolgbaar, maar stemt tot dankbaarheid jegens de keurmeesters. Althans bij mij – de Chick had zich al vrij vroeg in de middag ontstemd terugetrokken in haar bench en blies na een uur of twee zelfs tegen haar broer. En dat doet ze alleen als ze echt diep de smoor in heeft.

Chucky hield de goede zin wat langer vol, maar uiteindelijk was het evenement meer dan wat hij nog kon verdragen. Grommend en blazend en jankend hing hij in mijn armen toen wij certificaat en beker in ontvangst mochten nemen.

Aardig was verder dat er veel volle en halfvolle broers en zusters van C en C aanwezig waren (sommigen leken wel klonen. Even niet opletten en je gaat met de verkeerde kat naar huis.)
Ander saillant detail: Chick en Chucky’s moeder – Mirre versloeg zowel Chick als Chucky als beste castraat kat (m/v). Van je eigen
Moeder verliezen, dat is toch bijzonder eervol.

1 reactie

  1. lucie

    Gefeliciteerd! Het kon ook nauwelijks anders!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2022 Hannah van Herk

Boven ↑