Belegering van de mussenflat

De veren vliegen weer eens in het rond in de tuin van Zeldenrust. Lente = Oorlog!

De bovenste woning van de Mussenflat wordt belegerd door spreeuwen. Wat bezielt ze? Machtswellust? Sadisme? Spreeuwen zijn te groot voor deze nestjes . En het is nog te vroeg in het jaar om al eieren te roven.

De spreeuwen zitten treiterig op het dak. De rechtmatige bewoners van de bovenste verdieping nemen de situatie op vanaf het dak van de buren.

Voor een schematisch overzicht van de situatie, zie het plaatje hiernaast.

Na verloop van tijd worden de spreeuwen opdringeriger. Ze zitten niet alleen op het nestkastje, ze proberen er ook in te komen.

Maar de mussen laten dit niet over hun kant gaan. Mussen zijn eigenlijk net Amsterdammers – ze hebben een ontzettend grote bek en kunnen enorm goed ruzie maken. De boerenzwaluwen die vorig jaar nog nestjes bouwden in de stal, zijn daar door mussen verdreven. Een zichzelf respecterende mus laat zich door een paar spreeuwen de wet niet voorschrijven. Kom Maar Op!

De verwoede tegenaanvallen van de mussen hebben succes. De spreeuwen druipen af en gaan ongetwijfeld elders iemand het leven zuur maken. De mussen hervatten de inrichting van de woning, waarbij ze de omgeving scherp in de gaten blijven houden.

2 reacties

  1. Dia

    Fantastisch. šŸ¤£šŸ˜…En wat een mooie scherpe foto’s.

  2. Bernie

    Hahaha, wat een geweldig verhaal en prachtige foto’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Hannah van Herk

Boven ↑