Foto's en verhalen

Dappie ’t Woutertje

Dappie is een woutertje: een lammetje dat door de moeder is verstoten en daarom door schapenhouder Marleen met de fles wordt gevoed. Dappie is nog maar net geboren, maar zelfs voor een pasgeboren lammetje is ze heel erg klein – veel kleiner dan haar broertje dat door hun moeder wél is geaccepteerd.

Vanwege de flesvoeding gaat Dappie mee naar kantoor. Elke twee uur krijgt ze warme melk uit een klein flesje met Nijntje erop. Het grootste deel van de tijd slaap ze in een wasmand met stro, die tegen de radiator is aangezet. Als ik met mijn wijsvinger over haar koppie aai, wordt ze wakker. Ze heeft een klein kopje met stevige krulletjes, dat vastzit aan een heel dun nekje. Ze ruikt naar schaap.

Dappie krijgt haar flesje. Daarna wankelt ze wat rond op onwennige pootjes. Ze doet een plasje dat geroutineerd met keukenpapier wordt opgedept. Ze schudt haar achterlijfje en er valt een klein keuteltje uit. Dat werkt dus allemaal prima. Ze snuffelt aan de neus van Rakki. Rakki snuffelt terug en vindt het allemaal wel best. Anders dan kalverpoep blijkt Rakki lammetjespoep niet lekker te vinden.

Dan wordt Dappie weer in haar wasmand gezet. Ze rolt zich op en valt in slaap.

1 reactie

  1. Dia

    Wat ontzettend schattig en wat een passende naam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Hannah van Herk

Boven ↑