De Sylboade, wie kent haar niet? Wereldberoemd in Heeg. Zoals alle dorpskranten heeft De Sylboade een rubriek waarin een dorpsbewoner – vaak maar niet altijd een nieuwkomer – wat meer over zichzelf vertelt. In De Sylboade gebeurt dit in de rubriek De Veer van … en de auteur moet zelf weer een nieuwe dorpeling vinden om de volgende Veer te schrijven. Een paar foto’s erbij is aardig en verluchtigt een anders ontmoetigende massieve muur van tekst – De Sylboade is A4 en niet zo van de twee-kolommen.

Voor het Oktobernummer was I. aan de beurt om De Veer te vullen. Een ideaal moment voor een nieuw gezinsportretje! Iederéén op de foto was op korte termijn lastig te organiseren, maar het lukte op een overwacht zonnige zondagmiddag met een vrij ruime selectie van onze huisdieren. Wij werden er vrolijk van. I stuurde de foto, samen met enkele andere oudere foto’s en haar tekst naar de redactie.

 

Voorzijde De SylboadeGisteren zat De Sylboade in de brievenbus. De redactie had de tekst geplaatst, maar slechts 3 van de foto’s gebruikt. Het gezinsportret was helaas niet door de ballotage gekomen. Niet mooi genoeg? Te vreemd? Geen plek?

Ik word nog steeds vrolijk van deze foto. Daarom nu maar hier.