Boekenkasttafel

Het begon met een mailtje met een schets, waarop ik een soort van schaalmodel (1:12) maakte met gespleten haardhout, een rondhoutje en het deksel van een sigarendoos. En daarop werd het een Plan. Ik ga dit meubel maken voor M.

Hout besteld bij Molen De Jager in Woudsend, en vier maanden later appte de timmerman dat de planken klaar waren: Essen-, iepen- en eikenhout. Boren, schaven, schuren, En nu begint het opeens vorm te krijgen: Het tafel-kastje. Van tevoren besefte ik weer eens niet wat ik had aangehaald. Maar nu begint het ergens op te lijken, en door dit meubeltje heb ik een werkplaats ontdekt één dorp verderop waar ik helemaal uit de voeten kan. Vanmiddag in elkaar gezet; deze week in de olie.

1 reactie

  1. Dia

    Wat een prachtige tafel en serie foto’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© 2022 Hannah van Herk

Boven ↑