Op 4 augustus verhuisden mijn ouders van verzorgingstehuis De Vier Dorpen naar verpleegtehuis Het Zonnehuis driehondetd meter verderop. Van een plek waar ‘wonen en zorg gescheiden zijn’ naar een plek waar ‘wonen en zorg zijn geintegreerd’. Zorg die beter zijn afgestemd op wat goed is voor mijn ouders. Maar je bent wel weer meer patient.

Een enorm voordeel is dat het niet meer zo hokkerig oogt: in plaats van een kleine huiskamer en een miniskule slaapkamer is er nu één grote leef- slaapruimte. Een studio, als je hip wilt doen. Dat voelt veel beter. En er zijn ruime deuropeningen en ruime gangen, zodat je met een elektrische roelstoel veel beter uit de voeten (of wielen) kunt. Mama gaat nu in de centrale hal haar kramtje lezen en buiten in de tuin naar de geitjes en vogeltjes kijken. Dat is een enorme verbetering.